پوشش سرقت در بیمه بدنه + نحوه پرداخت خسارت سرقت به بیمه‌گزار

بانک برتر: سرقت اتومبیل یا قطعات و لوازم یدکی آن، یکی از بزرگترین ترس‌های مالکان خودرو است. پس اگر به تازگی صاحب ماشین شده‌اید، حتما می‌دانید که تهیه بیمه بدنه در این مورد خاص چقدر اهمیت دارد. بیمه بدنه، خسارت‌های وارده به خودرو را در قالب خطرات اصلی و فرعی پوشش می‌دهد. موتور، مهم‌ترین بخش وسایل نقلیه است که در صورت سرقت آن هزینه‌های زیادی به مالک تحمیل می‌شود. بنابراین بیمه کردن آن کاری بسیار منطقی است. بیمه موتور خودرو، سایر قطعات و لوازم یدکی در پوشش‌های خطرات فرعی بیمه‌نامه قرار دارد. در این مقاله می‌خواهیم با پوشش سرقت در بیمه بدنه آشنا شویم. پس تا انتها با ما همراه باشید.
پوشش سرقت در بیمه بدنه + نحوه پرداخت خسارت سرقت به بیمه‌گزار
دیگران چه می خوانند:
به گزارش پایگاه خبری و تخصصی بانک برتر:  

بیمه موتور خودرو، سایر قطعات و لوازم یدکی در پوشش‌های خطرات فرعی بیمه‌نامه قرار دارد






سرقت اتومبیل یا قطعات و لوازم یدکی آن، یکی از بزرگترین ترس‌های مالکان خودرو است. پس اگر به تازگی صاحب ماشین شده‌اید، حتما می‌دانید که تهیه بیمه بدنه در این مورد خاص چقدر اهمیت دارد. بیمه بدنه، خسارت‌های وارده به خودرو را در قالب خطرات اصلی و فرعی پوشش می‌دهد. موتور، مهم‌ترین بخش وسایل نقلیه است که در صورت سرقت آن هزینه‌های زیادی به مالک تحمیل می‌شود. بنابراین بیمه کردن آن کاری بسیار منطقی است. بیمه موتور خودرو، سایر قطعات و لوازم یدکی در پوشش‌های خطرات فرعی بیمه‌نامه قرار دارد. در این مقاله می‌خواهیم با پوشش سرقت در بیمه بدنه آشنا شویم. پس تا انتها با ما همراه باشید.


بیمه بدنه چیست؟

بیمه بدنه قراردادی است که طی آن بیمه‌گر در ازای دریافت حق‌بیمه، خودرو بیمه‌گزار را تحت پوشش خطرات اصلی و فرعی قرار می‌دهد. منظور از خطرات اصلی مواردی چون: حادثه، آتش‌سوزی و سرقت کلی است. خطرات فرعی بیمه‌نامه پوشش‌های حداکثری مانند سرقت درجا، پوشش نوسانات قیمت خودرو، پوشش کشیده شده میخ روی بدنه و... را دارد.


بیمه موتور خودرو چیست؟

بیمه موتور خودرو در شرکت‌های بیمه به‌صورت مستقل به فروش نمی‌رسد. بیمه‌گزاران برای جبران خسارت دزدی موتور خودرو باید اتومبیل‌شان را تحت پوشش سرقت کلی و درجا قرار دهند. بنابراین در ادامه بطور مفصل این دو پوشش را شرح می‌دهیم.


پوشش سرقت در بیمه بدنه

پوشش سرقت در بیمه بدنه به دو صورت سرقت کلی در خطرات اصلی و سرقت درجا در خطرات فرعی ارائه می‌شود. منظور از سرقت کلی، دزدی کامل ماشین و منظور از سرقت درجا دزدی لوازم و قطعات خودرو است. طبق قانون موارد زیر جزء مصادیق سرقت به حساب می‌آید و در صورت وقوع، بیمه‌گر باید خسارت آن را جبران کند:
  • سرقت کلی
  • خسارت ناشی از شروع دزدی
  • خسارت ناشی از عمل دزدی
  • سرقت لوازم و قطعات یدکی خودرو اعم از فابریک و غیر فابریک


                    خودرو بیمه‌گزار را تحت پوشش خطرات اصلی و فرعی قرار می‌دهد.


پوشش سرقت کلی ماشین

در صورتی که ماشین شما دزدیده شود، شرکت بیمه 80 درصد ارزش خودرو در زمان انعقاد قرارداد را به بیمه‌گزار می‌پردازد. 20 درصد مابقی ارزش اتومبیل به عنوان فرانشیز بیمه کسر می‌شود. سند خودرو بعد از پرداخت خسارت، به شرکت بیمه منتقل می‌شود.
تبصره: اگر در مدت اعتبار بیمه‌نامه سرقت کلی دو بار اتفاق بیفتد، بیمه‌گر 70 درصد ارزش خودرو را جبران می‌کند. 30 درصد مابقی هم برای فرانشیز کسر می‌شود.

نحوه و شرایط پرداخت خسارت سرقت کلی به بیمه‌گزار
برای دریافت خسارت سرقت کلی باید در زمان دزدیده شدن ماشین مراحل قانونی اطلاع دادن به پلیس و... طی شود. بیمه‌گزار 30 روز بعد از ثبت گزارش پلیس می‌تواند برای گرفتن خسارت از شرکت بیمه اقدام کند. بیمه‌گر هم 60 روز فرصت دارد تا خسارت سرقت کلی را بپردازد. شرایط پرداخت در سرقت کلی به شرح زیر است:
  • از بین رفتن کامل خودرو
  • سرقت خودرو و پیدا نشدن آن طی 60 روز
  • آسیب دیدن بیش از 75 درصد از قطعات خودرو
در مواردی که اتومبیل بصورت کلی دزدیده شود ولی بعد از چند روز پلیس آن را پیدا کند: اگر قطعات خودرو به سرقت رود، خسارت وارده تحت پوشش سرقت کلی قرار می‌گیرد. حتی اگر مورد بیمه، تحت پوشش سرقت جزیی نباشد.


پوشش سرقت جزیی ماشین

این پوشش به صورت اختیاری در بیمه بدنه ارائه می‌شود. یعنی بیمه‌گزار می‌تواند آن را از بین خطرات فرعی بیمه‌نامه انتخاب کنید. اگر ماشین از آنجایی که پارک کرده‌اید جابه‌جا نشود اما قطعات فابریک و غیرفابریک دزدیده شود؛ سرقت درجا اتفاق افتاده است. در چنین شرایطی این پوشش خسارت را تا سقف قرارداد برای بیمه‌گزار جبران می‌کند.

منظور از قطعات و لوازم ماشین در پوشش سرقت درجا
اشاره شد که منظور از قطعات و لوازم یدکی در پوشش سرقت درجا موارد زیر است:
  • قطعات فابریک یا اصلی: منظور لوازم و قطعاتی است که کارخانه سازنده ماشین در هنگام تولید روی اتومبیل نصب می‌کند. موتور، در، پنجره و ... در این دسته قرار می‌گیرد.
  • قطعات غیرفابریک یا اضافی: لوازمی که بعد از خریداری توسط مالک روی خودرو نصب شده است. سیستم صوتی، لاستیک و... از این دست هستند.
اگر بیمه‌گزار در مدت قرارداد بیمه بدنه لوازم جانبی نصب کند باید آن را به اطلاع بیمه‌گر برساند. موتور ماشین جزء قطعات فابریک به حساب می‌آید. بنابراین بیمه موتور خودرو در سرقت درجا هم تحت پوشش قرار می‌گیرد.

نحوه پرداخت خسارت سرقت درجا به بیمه‌گزار
در صورت بروز سرقت درجا، بیمه‌گزار باید بیمه‌گر را بطور رسمی در جریان شرح واقعه قرار دهد. 15 روز بعد از انجام مراحل اداری خسارت بیمه‌گزار پرداخت می‌شود. حداکثر سقف پرداخت این پوشش در شرکت‌های بیمه متفاوت است. در صورتیکه می‌خواهید اتومبیل‌تان را تحت پوشش سرقت درجا قرار دهید، هنگام انتخاب بیمه‌گر به این نکته دقت کنید.
اگر قصد خرید بیمه بدنه با پوشش سرقت درجا را دارید به بخش محصولات سایت بیمه دات کام مراجعه کنید
.
در صورت بروز سرقت درجا، بیمه‌گزار باید بیمه‌گر را بطور رسمی در جریان شرح واقعه قرار دهد.


مدارک لازم برای دریافت خسارت سرقت از شرکت بیمه

بیمه‌گزار بعد از انجام مراحل رسمی باید برای تشکیل پرونده در شرکت بیمه مدارک زیر را ارائه دهد:
  • اصل و کپی بیمه‌نامه‌های بدنه و شخص ثالث خودرو
  • اصل و کپی کارت خودرو
  • اصل و کپی سند خودرو
  • صورت‌جلسه پلیس آگاهی مبنی بر سرقت کلی خودرو یا سرقت لوازم و قطعات
  • ارائه اصل و کپی اسناد مالکیت ماشین
  • ارائه مدارک هویتی بیمه‌گزار مانند: کارت ملی، گواهینامه و شناسنامه
  • ارائه اصل گزارش مقامات انتظامی
  • ارائه استعلام عدم کشف پلیس آگاهی
  • ارائه سوئیچ خودرو در سرقت کلی
  • تعیین ارزش خودرو توسط کارشناس بیمه با حضور بیمه‌گزار در سرقت کلی
  • فاکتور لوازم مسروقه در سرقت جزیی
  • ارائه معرفی‌نامه از شرکت‌های لیزینگ در صورت خرید اقساطی ماشین
  • ارائه گواهی عدم خلافی و مفاصا حساب شهرداری تا پایان سال اعلام سرقت اتومبیل

یکی از دغدغه‌های مالکین خودرو که پارکینگ ندارند سرقت ماشین و قطعات آن است. بهترین پیشنهاد برای رفع این دغدغه تهیه بیمه بدنه با پوشش سرقت درجا است.

منبع: سایت بیمه( https://bimeh.com /)
 

پوشش سرقت در بیمه بدنه + نحوه پرداخت خسارت سرقت به بیمه‌گزار

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟